Morva gulyás

  • 2013.05.13.
  • 8

A marhahús nagy kedvenc nálunk. Sokféleképpen szoktam elkészíteni, nemrég pedig a nosaltyn találtam egy olyan verziót, amely másik kedvencemet, a barna sört tartalmazta. Nem bántam meg, hogy elkészítettem, szerintem gyakran fogom csinálni. A lényeg viszont: ne használjunk csak nagyon jó minőségű barna sört hozzá, nagyon karakteres az íze benne.
Hozzávalók:750 gramm marhacomb500 ml jó minőségű barna sör (pl. Krusovice, Staropramen)2 fej lilahagyma2-3 gerezd fokhagyma1 db sárgarépa250 gramm burgonyasó, borspirospaprikakacsazsírA kacsazsíron megdinsztelem a kockára vágott lilahagymát, és a sajtreszelőn lereszelt répát, majd hozzáadom a szétnyomott (én inkább mikronynyira vágom) fokhagymát. Ekkor teszem bele a felkockázott húst és fehéredésig pirítom, megfűszerezem és felöntöm a sörrel (kb. 1 dl-t kihagyva).Így főzöm egy jó órát, majd beleteszem a nyersen lereszelt burgonyát és a sör maradékát, majd nagyon gyakran kavargatva puhára párolom. Isteni!Most nokedlit főztem hozzá, de legközelebb, ha több időm lesz, burgonyagombóckákkal fogom tálalni.Az eredeti recept itt.Bejegyzéseim követése

Címkék

Marha Főétel