Fetás-görög joghurtos sült zöldségek

  • 2017.01.18.
  • 4

Van az úgy, hogy előny a feledékenységem. Most éppen egy kiadós, isteni ebédet köszönhetek neki. A múlt héten vásárolt, de elfelejtett cékla, krumpli és édeskrumpli ma nagyon jól jött.Most pedig megyek és lefojtom néhány kanál nutellával, amit még múlt héten vett nekem Zoli, egy olyan nap végén, ami ment volna a levesbe, ha nem kapok tőle egy nagy üveg nutellát…Előkészítés: 5 percSütési idő: 30-40 perc sütőtől függően(20-25 perc után érdemes ellenőrizni a krumplikat)Hozzávalók (1, esetleg 2 főre, de akkor már kell mellé mondjuk egy grillsajt is):2 nagyobb édeskrumpli2 közepes krumpli (Agata vagy sárga héjú krumpli)3-4 db kisebb céklaolívaolajsófrissen tekert borsszárított rozmaringszárított majoránna1 kis fej lilahagymaa tetejére:4 ek. sűrű görög joghurtpár csepp (vagy ízlés szerint) citromlé ízlés szerintcsipet só és néhány tekerésnyi borsfeta morzsolvapirított tökmagElőmelegítettem a sütőt 200 fokra, légkeverésen.A zöldségeket alaposan megmostam, papírtörlővel szárazra töröltem. A krumplikat és az édeskrumplikat tűzálló kerámiatálba tettem. Meglocsoltam olívaolajjal, mindenhol sóztam, borsoztam és megszórtam őket a szárított zöldfűszerekkel. A céklákat félbevágtam, alufóliára tettem őket, a krumplikhoz hasonlóan fűszereztem, mellé tettem a négy darabra vágott lilahagymát. Becsomagoltam és a kerámiatálba tettem a krumplik mellé.Sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem a zöldségeket. Az utolsó 5 percbe grill fokozaton kicsit pirítottam  őket. 20-25 perc elteltével beleszúrtam a krumpliba és az édeskrumpliba, ha már puha, vegyük ki,  csak a végén tegyük vissza a cékla mellé grillezni. A céklához képest hamarabb puhulnak, érdemes figyelni rájuk. A cékláról lehúztam a héját, de a krumplikról nem.Amíg a zöldségek sültek, kiveretem a görög joghurtot a citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal. A fetát nagyonn darabokra morzsoltam. A tökmagot száraz serpenyőben megpirítottam.Tálaláskor a zöldségek tetejére kanalaztam a joghurtból, a morzsolt fetából és a pirított tökmagból és végül meglocsoltam azzal a fűszeres olajjal, ami a zöldségek alatt megmaradt a kerámiatálban.Facebook: Rizsázzunk!Innen is szemezgethettekSült zöldségek kókusztejjel és gyömbérrelBazi nagy gorog szendvics Zöldségekkel sült csirkecombHéjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal