Epres-csokoládés kuglóf

  • 2013.06.09.
  • 2

Nagyon szeretjük az édességeket és mivel most eperszezon volt, gondoltam egy jól bevált kuglóf receptet fel lehet turbózni eperrel és csokoládéval, hát ez lett belőle:Hozzávalók:40 dkg. finomliszt1 csomag. sütőpor20 dkg. margarin20 dkg. kristálycukor3 tojás2,8 dl. joghurt1,5
evőkanál kakaópor10 szem
eperA kuglóf bevonásához:Marika tortabevonó csokoládéElkészítés:A margarint a cukorral kikevertem, hozzáadtam a csipetnyi sót, a tojást.A lisztet összekevertem a sütőporral, és felváltva lisztet és joghurtot hozzákevertem a masszához, míg minden belekerül.
Megfeleztem a masszát és az egyik feléhez hozzáadtam a kakaóport és összekevertem a masszát és így az egyik fele kakaós lett.Egy kuglóf formát kivajaztam, zsemlemorzsával megszórtam,
beleöntöttem a kakaó nélküli masszát, majd ebbe beleöltettem a megmosott és lecsöpögtetett epret, majd erre ráöntöttem a kakaós masszát és 90 percig sütötte a
160 - 170 fokra előmelegített sütőben.Amikor megsült a kuglófom kivettem a formából és hagytam kihűlni, majd egy edényben feltettem vizet forrni, egy másik edénybe összetörtem a csokit és a forró víz fölé helyeztem az edénnyel együtt és kavargatva felolvasztottam
és ezzel megkentem a kuglófot.Az eper és a csokoládé nagyon finommá tette a kuglófit. A családom szerint máskor is elkészíthető:Jó étvágyat!!!