Vaníliás - mákos sütemény

  • 2013.05.04.
  • 3

Itt olvastam a bögrés mákos receptjét, amit egy picit megváltoztatva készült az én mákos, vaníliás süteményem, tortaformába sütve. Tulajdonképpen vaníliás – mákos tortának is nevezhetném. Pár hete készítettem, de a közeljövőben újra elkészítem, mert van még mákom, amit el kell használnom.Hozzávalók:1 bögre darált mák1 bögre porcukor2 bögre liszt1 bögre tej1 egész tojás2 ek olaj1 csipet só½ csomag
sütőpor1 fél citrom héjaA krémhez:1 vanília pudingpor½ liter tej4 evőkanál cukorTetejérereszelt csokoládéElkészítés:A tojást habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a többi alapanyagot és egyenletes masszává kevertem.. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítottam, 1800 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt készre sütöttem. Kivettem a formából, hagytam kihűlni, ketté vágtam, a vanília pudingpórból pudingot főztem amivel megkentem a közepét, ráhelyeztem a másik lapot és az egészet bevontam vanília pudinggal, tetejét pedig reszelt csokival díszítettem. Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb süteményt kaptam. Ez is felkerült az ismétlendők listájára. Mákimádóknak ajánlom. Legközelebb három részre osztom és úgy töltöm meg a krémmel.Jó étvágyat!!!