Tejbegrízes kekszes sütemény

  • 2013.04.15.
  • 9

Ezt a süteményt Flóra blogján az Ízek és élmények-en találtam még húsvét előtt és el is készítettem
Nagyon szépen köszönöm Flórának, nagyon nagy segítség volt, mert Húsvét előtt
csődöt
mondott a tűzhelyem elektromossága, hát mikor is máskor. Olyan ételeket és süteményeket kellett készítenem, amit főzni lehet a gázon, vagy süteményeket, amit nem kell sütni. Tehát nagyon jól és ókor jött a
recept.
Mivel egy picivel nagyobb mennyiségben készítettem így leírom ide a receptet, annyit még változtattam, hogy a tetejét csokival bevontam.Hozzávalók:0,75 l + 150 ml tej15 dkg búzadara15 dkg cukorcsipet só1 cs vaníliás cukor15 dkg vaj1,5 evókanbál kakaópor50 dkg háztartási keksz1 tábla Marika étcsokoládé torta bevonóElkészítésA tejet
a
cukorral, vaníliás cukorral, a csipet sóval és a vajjal felforraltam. A maradék
tejben elkevertem a búzadarát., majd amikor felforrt r a cukros-vajas tej, akkor belekevertem
a tejes búzadarát. és addig főztem, amíg be nem sűrűsödött.Egy tepsi alját kiraktam keksszel, erre rákentem a tejbegrízes massza felét, majd erre kekszsor került.A tejbegrízes massza másik felébe belekevertem a kakaóport, ez rákerült
a kekszre, majd a tetejét keksszel beborítottam. Forró vízgőz
fölött egy edénybe beletörtem a tábla csokit és teljesen felolvasztottam és a keksz tetejét bevontam vele.Egy éjszakára hűtőbe helyeztem. Hát nagyon finom lett.Legközelebb úgy készítettem, hogy fele mennyiségből készítettem a grízt, amihez kakaóport kevertem majd egy csomag vanília pudingporral főztem pudingot és ezzel kentem meg a második kekszsort, a tetejét szintén csokival vontam be. Hát ez a második variáció még finomabb lett.