A legfinomabb szardíniás pizza

  • 2013.04.05.
  • 6

Nagyon sokszor szoktam pizzát készíteni, ebből a jól bevált élesztő nélküli receptből, ami Tante Kiki oldaláról való, mint már többször írtam. Most egy fantasztikus szardíniás pizzát készítettem Ez a tészta két pizzához való mennyiség.Tészta hozzávalói:kb. 250 ml joghurt2 bögre finomliszt4 evőkanál olívaolaj1/2 csomag sütőpor1 mokkáskanál sóegy csipet oregánóegy csipet bazsalikom1 gerezd fokhagymaElkészítés:Egy edénybe öntöm a joghurtot, a sütőport, a fokhagyma nyomón átnyomott fokhagymát, a sót, az oregánot, az olívaolajat fakanállal összekeverem, és apránként adom hozzá a lisztet. Ha még nagyon
ragadós
lenne a tésztánk-adunk egy kis lisztet kell még hozzáadni.. Egy lágy, de már nem
ragadós
tésztát kell kapnunk. Folpackkal becsomagoljuk, vagy műanyag dobozba
helyezzükés fél
órára
hűtőbe
behelyezzük, de ha tovább van a hűtőszekrényben még jobb., Sokszor előző nap készítem el a tésztát., ilyenkor még finomabb volt a tésztája. A szardíniás feltét hozzávalói:125 g szardiínía konzerv125 g mozzarella4 evőkanál sűrített paradicsom1 kisebb lila hagymaolajsóborsoregánobazsalikompár szem fekete olíva díszítéshezAz apró kockákra vágott
lila hagymát
olajon megpárolom, hozzáadom a sűrített paradicsomot, amit egy kis vízzel
felhígítottam
és befűszerezem,
s készre főzöm, majd hagyom kihűlni. A
sütőt
előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, ráhelyezem a a kinyújtott pizza lapot, melyet egy kis olajjal megkenek és villával megszurkálok. Beteszem a sütőbe kb. 5-7 percre. Majd kiveszem ráhelyezem a hagymás paradicsomos
sűrítményt
erre szépen lehelyezem a
szardínia
darabokat és visszahelyezem a sütőbe még kb. 20-25 perce. Újra kiveszem és ráhelyezem a felszeletelt mozzarellát, visszatolom a sütőbe még kb. 5 percre. Fekete olívával díszítettem.Mennyei volt, már többször ismétlésre került.Jó étvágyat!!!