Rizsszem tészta saláta

  • 2013.03.15.
  • 1

Igencsak időhiányban szenvedek, sok új receptem van, de nincs időm felrakni, remélem apránként sikerül. Ez a mai is egy új recept, egyben ez az 500. bejegyzésem, aminek nagyon örülök.
Nem tudom mennyire ismert a
rizsszem tészta. Nagyon régen kaptam már ilyen
tésztát
és nagyon hiányoltam. Nem tudom mennyire ismert ez a tészta fajta a görög konyhában

igen ismert manesztra-nak hívják.
Most egy salátát készítettem ezzel a tésztával, ami igen finomnak bizonyult.Hozzávalók:250 gr fagyasztott zöldborsó bébirépával együtt150
gr. rizsszem tészta250 gr natúr joghurt (saját készítésű)4 evőkanál majonéz1 evőkanál mustár1 kiskanál cukorsóborsElkészítés:A
rizsszem
tésztát kifőzöm, leöblítem hideg vízzel és hagyom teljesen
kihűlni.A fagyasztott zöldborsót, amit bébirépával együtt lehet kapni azt is kifőztem és hagytam
kihűlni, majd hozzáadtam a
rizsszem
tésztához. A natúr joghurtot, a majonézt, a mustárt, a cukrot, sót, borsot összekevertem és
alaposan
összekevertem és ezzel az öntettem leöntöttem a rizsszemes, zöldséges tésztámat és beraktam a
hűtőbe
hűlni. Másnap vacsorára fogyasztottuk, amihez pecsenyelibamájat adtam hozzá, amit
libazsírban
sütöttem meg. Hát mennyei vacsora kerekedett belőle. A rizsszem tésztából más ételt is szoktam készíteni, amjd ennek a receptjét is megosztom.Jó étvágyat!!!