Tápióka puding kókusztejjel

  • 2014.10.23.
  • 9


KÓKUSZTEJES TÁPIÓKA PUDINGA trópusokon termesztett manióka a világ
legfontosabb tápláléknövényei közé tartozik. A föld alatti gumóiból lisztet, kenyeret, keményítőt és alkoholtartalmú italt készítenek.Gyökerében cianidot képező cukorszármazék fordul elő, a méreg eltávolításához megpucolják, reszelik, finimítják, préselik és hevítik. A növény mérgét (hidrogén-cianid) dárdákhoz és nyilakhoz használják.
Tápiókaliszt – 10 dkgENERGIA
KCALFEHÉRJE
GRAMMZSÍR
GRAMMSZÉNHIDRÁT
GRAMM3400.00.084.0A manióka/tápióka fehér lisztje igen magas
szénhidrát tartalmú.Hozzávalók 4 adaghoz1/2 csésze
kis
tápiókagyöngy1 doboz
teljes zsírtartalmú kókusztej1/4 teáskanál
tengeri só2 nagy tojás5 ek. olvasztott méz1
rúd vanília és a
kikapart magja1/2 csésze friss kókusz finomra reszelt húsa vagy kész kókuszreszelék (nem fehérített)a friss kókuszvíz-kiegészítve annyi vízzel, hogy 3 dl legyen