Gránátalmás máktorta

  • 2013.11.09.
  • 8

Vásárlásnál mindig szemezek ezzel a gyümölccsel-az ára darabonként elég húzós, de
néha nem tudok neki ellenállni..Kicsit karácsonyi hangulatú lett ez a kép, de kívánta a piros bögrét, amit tegnap sikerült találnom egy üzletben és épp a megfelelő méretű a reggeli cappuccinómhoz..
A recept elejére kívánkozik egy fontos megjegyzés:Persze utólag könnyű okosnak lenni, de kell az az 500 g mák és étcsokoládét is tennék bele-olvasztva ..de sokat, majd legközelebb.Arról, hogy a gránátalma milyen fontos és egészséges gyümölcs,
a lap alján olvashatsz.Hozzávalók:300-500 g darált mák (ízlés szerint)200 g cukor100 g olvasztott vaj1/2 cs sütőpor5 egész tojásegy marék kandírozott lime héj250 g mascarpone250 g ricotta1/2 tk. vaníliapaszta2 db gránátalmaA cukor felével keverjük habosra a tojássárgákat, a másik felével a fehérjéket,
a vajat közben melegítsük puhára.A darált mákhoz keverjük a sütőport és a kandírozott lime héjat, majd részletekben a felvert tojáshabot.Vajazott formában süssük 180 °C-on kb. 45 percig.Az Arany-ló Papír tortatálán még egy ilyen egyszerű torta is szebben mutat.Teljesen hagyjuk kihűlni és csak aztán halmozzuk rá a simára kevert ricottát és mascarponét, amit vaníliával és kevés cukrozott tejszínnel
ízesítettem.Gránátalmai jótékony hatásai