Meggyes sajttorta

  • 2013.07.02.
  • 7

A sajttorta: szerelem..Egy félresikerült tészta maradványaiból egy doboznyi igazán klassz morzsás linzertésztám lett.. így kezdődött minden.Ha sajttortáról van szó, nem ismerek tréfát,akár sütve, esetleg hűtve,-bárhogy szívesen..és enni- reggel, de főleg este, rájárva a hűtőre..EGYSZERŰEN IMÁDOM.Igen, bevallom édesszájú vagyok, de nagyon, mindig is az voltam, szerencsémre következmények nélkül bűnözhetek..Ez a desszert nem "gejl" édes, ezért szívből ajánlom mindenkinek, érezhető benne minden hozzávaló.30 dkg kimagozott meggyet egy lábasban tegyük fel főni a 10 dkg
cukorral és 15-20 perig kevergetve, lassan főzzük, aztán hagyjuk kihűlni.Tésztája:nálam a sk. linzer morzsa
de lehet kb. 20 dkg zabkeksz-akár házilag:egy bögre zabpehelyegy bögre tönkölyliszt, vagy teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt10 dkg puha vaj1 egész tojás3 evőkanál méz
1 kezeletlen citrom reszelt héjafél kiskanál sütőpor (foszfátmentes)pici csipet sófél vaníliarúd kikapart magja(1 evőkanál kakaó)5 dkg olvasztott vajcsipet fahéj1 ek. mézA kekszet, olvasztott vajat, fahéjat, mézet akár egy késes turmixgépben is összedolgozhatjuk, majd egy 20-22 cm-es csatos forma aljába nyomkodjuk. 150 °C-on 10 percig elősütjük, így nem szívja meg magát sütés alatt a meggyszósszal.Sajtkrém:40-50 dkg natúr krémsajt1 ek. kukoricaliszt2 közepes tojás1 tk. vaníliaszirupfél citrom reszelt héja (kezeletlen), ha nincs, inkább tasakosból2-3 ek. tejföl7 dkg cukorA krémsajtot egy tálban keverjük krémesre a többi hozzávalóval, majd simítsuk bele a formába és süssük 150 °C-on 40-45 percig.Csak győzzük kivárni, amíg kihűl, mert még mindig nem ehetünk belőle, ugyanis még legalább 1-2 órát nem árt hűtőben tartani, csak így lesz tökéletes - állagú és ízű.De ha ennyit kibírtunk.. :)