Cukkinis-paradicsomos penne

  • 2013.08.23.
  • 1




Villámtészta. Villámgyorsan, míg van még a kertben (vagy a piacon) friss hozzávaló. (Eredendően egy olasz tészta dobozáról.)Cukkinis-paradicsomos penne1 személyre:kb. 15 dkg száraz penne 1 kisebb cukkini (vagy egy nagyobb negyede)1 nagyobb paradicsom2 evőkanál olívaolaj1 gerezd fokhagyma sófrissen őrölt
feketeborsopcionális: reszelt parmezán vagy pecorino a tetejére (én sajt nélkül szeretem)
A cukkinit héjával együtt uborkagyalun legyaluljuk. Nagyobb serpenyőbe öntjük az olajat, kis lángon hevítjük. Rádobjuk az apróra darabolt fokhagymát, megfuttatjuk. Nagyobb lángra téve hozzáadjuk a cukkinit, a széleit pirosra kapatjuk (jobb lesz az íze). Mikor pirul, mehet bele a felkockázott paradicsom. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc után a lángot elzárjuk, hozzákeverjük a kifőzött tésztát. Ennyi.