Puncsos-babapiskótás

  • 2012.04.07.
  • 4

Hozzávalók Tészta 25 dkg liszt1 tojás8 dkg cukor2 evőkanál méz2 evőkanál tejföl5 dkg margarin1 kávéskanál szalalkáli Krém 3 csomag puncsízű pudingpor7 dl tej20 dkg margarin20 dkg porcukor1 csomag babapiskótarumaroma Máz 20 dkg porcukor3 evőkanál citromlé1 teáskanál málnaszörp2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin ElkészítésA tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátán. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni.