Citromos torta - Gábor napra

  • 2012.03.25.
  • 3

Hozzávalók:A tésztához:30 dkg liszt1 tk sütőpor15 dkg margarin1 tojás1 citrom reszelt héjaA krémhez:2 db citrom leve + 3 dl víz2 cs vaníliás pudingpor + 1 dl víz15 dkg kristálycukor4 db tojás sárgája3 ek margarinA habcsókhoz:4 db tojásfehérje14 dkg kristálycukor2 ek porcukorA tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk,és becsomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.Utána lisztezett felületen kerek lappá nyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott tortaformát.20-25 percig sütjük,aztán hagyjuk hűlni.A krémhez kifacsarjuk a citromok levét, felforraljuk a 3 dl vízzel,hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott pudingporokat és a cukrot és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a tojások sárgáját egyesével,és a 3 ek margarint, majd az elősütött tésztára kenjük.A tojásfehérjéket habbá verjük a kristálycukorral,közben hozzáadjuk a porcukrot is,majd a citromos krém tetejére halmozzuk.Alacsony hőfokon sütjük (inkább talán szárítjuk) még kb 15- 20 percig.Pihentetés következik legalább 6 órán át.Ha rendesen kihűl akkor szépen lejön a kapcsos tortaforma és könnyen szeletelhető.A legnehezebb ebben a sütiben a 6 óra pihenőt kivárni:)))