Pakora

  • 2013.06.19.
  • 2

1/2 padlizsán (közepes)2 krumpli1 hagyma2 gerezd fokhagyma1 kk garam masala1 kk tandoori masalapici chili1 kk őrölt koriander1 kk őrölt római kömény vagy sima kömény is jósó annyi csicseriborsóliszt, hogy összeálljon a massza készülőbenEzt a receptet barátnőmtől tanultam, aki rajong az indiai ételekért. Nagyon finom. A krumplit, a hagymát és a padlizsánt is megpróbáljuk egyforma vékony csíkokra felvagdosni, majd ízesítjük a fűszerekkel. Annyi csicseriborsólisztet adunk hozzá pici vízzel, hogy szépen összeálljon a massza és forró olajba kis halmokat rakunk belőle, picit lelapogatjuk, majd alacsony lángon jól átsütjük mindkét oldalát. Most fokhagymás-kapros joghurtba mártogatva fogyasztottuk. Fontos, hogy ne hagyjuk állni, hanem rögtön süssük ki, mert különben levet eresztenek
a zöldségek és szétesik a massza.