Barackos Charlotte torta

  • 2013.04.29.
  • 4

5 tojásból készült piskótatekercs (4 evőkanál liszt, 3 evőkanál cukor)
kb. fél üveg baracklekvár
200 g babapiskóta
20 cm-es kapcsos tortaforma
1 doboz barackkonzerv
500 g túró
2 dl növényi tejszín
1 zselatin fix ( én csak a biztonság kedvéért raktam bele, mert ajándékba készült, de legközelebb kipróbálom zselatin nélkül is)
cukor ízlés szerintAz 56.VKF házigazdája az Orchidea a konyhában blog szerzője,
téma a közelgő anyák napja. Úgy gondoltam, hogy ez a torta
pont beleillik ebbe a témakörbe. Igaz most szülinapra készült, de szerintem anyák napi desszertnek is kiváló lehet, már ha valaki szereti a túrós dolgokat.A piskótatekercset hagyományos módon elkészítjük, majd feltekerjük még melegen és ha kihűlt megkenjük lekvárral, felszeleteljük. A krémhez a túrót szépen áttörjük, tejszínből habot verünk, cukrot és a zselatin fixet eldolgozzuk
a túróval, legvégül a tejszínt hozzáadjuk. Egy kapcsos tortaforma oldalát kibéleljük babapiskótákkal, a piskóták alját levágjuk, így stabilabban megállnak majd. A forma aljára piskótaszeleteket rakunk, majd erre kerül fél adag túrókrém és pár szem felaprózott barack, majd megint piskótaszeletek és végül újabb adag túrókrém, a tetejét pedig barackszeletekkel díszítjük. Egy éjszakára rakjuk hűtőbe, másnap már teljesen jól szeletelhető. Inspirálódtam innen és innen is.