Kisvakondos torta

  • 2013.03.28.
  • 1

Vakondtúrás tortaA neten sok vakondtúrás torta van fent, de a legtöbb banánnal és csokireszelékes krémmel készül, én a banán helyett meggyet használtam és a krémbe olvasztottam csokoládét, mert az ünnepelt ezeket szereti. Így a belseje a feketeerdő tortához hasonló inkább. Kisvakondot
pedig marcipánból formáztam meg, van még mit gyakorolni vele, de elsőre egész jópofa lett. belül csokis-meggyes
Csokis piskóta 18-20 cm-es formához:
4 tojás100 g liszt2 evőkanál kakaópor2 kk szódabikarbóna60 g cukor8 evőkanál vízTejszínhabos krém:4 dl növényi tejszín150 g étcsokoládéfél üveg meggybefőttPiskótát a szokásos módon elkészítjük, majd miután kihűlt, félbevágtam és az alsó lap belsejét óvatosan kikapargattam. A felső lapot szépen elmorzsolgattam, ez lesz a vakondtúrás torta tetején. A krémhez felolvasztottam az étcsokoládét a
2 dl tejszínnel, majd 1-2 órát behűtöttem és a másik 2 dl tejszínt jól felvertem, ezután óvatosan a csokis krémhez adtam, úgy, hogy ne törjön össze a hab. A torta kikapart részébe raktam egy pici krémet és elkentem rajta, erre jöttek a meggyszemek, amiket előzőleg jól lecsepegtettem, ezután rápúpoztam a maradék csokis krémet is és legvégül az elmorzsolt piskótát szépen elegyengettem a krémen.