Barackos-levendulás lepény " Okos szénhidrátokkal

  • 2018.08.06.
  • 7

A baracklekvár befőzés idén sajnos kimaradt nálunk, mert halogattuk, hogy majd ha kicsit lejjebb megy az ára, végül lemaradtunk róla. Meg közben el is utaztunk. Kárpótlásként azért készült egy isteni barackos lepény, ami olyan 20 perces sütikategória.Szerveztünk a lányokkal egy kis kerti partit én oda vittem ezt a finomságot, persze azért itthonra is maradt pár szelet. Nem egy kényes süti, így remekül lehet hozni vinni, a jól záródó doboz fontos, hogy ne száradjon ki.Hozzávalók egy nagy tepsihez:10-12 db sárgabarack (helyettesíthető más gyümölccsel)5  egész tojás250 g puha vaj330 g cukornak megfelelő édesítőszer (én Inka Sweet Stevia édesítőszert használtam)15-18 kanál tej (én cukormentes mandulatejet használtam)250 g teljes kiőrlésű liszt150 g finomliszt2-3 szál levendula virág (bio, vegyszermentes)1 csomag sütőpor1 marék szeletelt manduladíszitéshez porcukor helyettesítő eritritElkészítése:A tojások sárgáját a puha vajjal és az édesítővel kikeverem, hozzáadom a tejet, a liszteket és a sütőport. Először kisebb mennyiségű tejet tegyél bele, amennyiben szükséges tedd hozzá a többi tejet is. Eltérhet egy kicsit a tészta állaga a tojások mérete, vagy a liszt nedvességfelvevő képessége miatt. A tojások fehérjét habbá verem, majd a lisztes masszához keverem. Érdemes először a tojáshab 1/3 részével alaposan átkeverve fellazítani a tésztát, majd a többi habot már óvatosabban adni hozzá.A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, majd a felezett, magozott barackot a tésztán elrendezem. Néhány szem levendula virágot is szórok rá.A barackok majd kicsit belesüllyednek a tésztába, sütés közben pedig a tésztával együtt megemelkednek. 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, hogy a tészta belseje is megsült e.Tálaláskor szeletelt mandulával és por eritrittel, levendulával megszórom.Nálunk sikere volt a sütinek.