Mindenmentes gofri, ami feldobta az életünket

  • 2018.01.21.
  • 6

Úgy kezdődött ez a történet, hogy tavaly év vége fele egyszer csak rájöttem, hogy nekem nincs gofrisütőm, pedig milyen jó lenne. Csomó szuper receptet tudnék vele megvalósítani, szuper reggeliket, finom uzsonnákat, vagy akár vacsorákat is.
Nem volt mit tenni beszereztem egy klasszikus készüléket és fő helyet kapott a konyhapulton. Megállapítottam ugyanis már régebben, hogy a legjobb, ha a gyakran használt eszközök kéznél vannak, így aztán még inkább gyakran használja az ember.
Kb két hete van meg ez a sütőm, az első receptet rögtön a vásárlás után készítettem el és azóta kb 10 alkalommal volt már gori valamilyen módon. Ezekről még nem számoltam be, a tészta gyors elkészítéséből következik, hogy általában amikor ez készül nincs időm és türelmem a fotózásra. 
A most következő képekkel se bajlódtam sokat, csak már úgy voltam vele, hogy én már annyira rákattantam, hogy nehogy már ezt ne osszam meg veletek.

Kétféle ízesítést készítettem hozzá, az első az a szuper gianduja krém, amivel egyszerűen nem tudunk betelni. Ez egy magyas mogyoró tartalmú krém, hidrogénezett növényi zsír nélkül, a zsiradékot kakaóvaj adja benne. Ugye mennyire jó? Na és ez még nem minden, hiszen nem örömködnék ennyire, ha nem lenne cukormentes. De ugyebár az, így tényleg nagyon meg vagyunk vele elégedve.
Képzeljétek el, ahogy ez a fincsi krém a langos gofrira szépen ráolvad, valami szuper élmény. Egy kevér tört mogyoróval szórtam még meg.

A másik ötletem pedig egy kis vanília fagyi, ugyanis van még itthon egy kevés a titkos készletemből. Az izgalmas csíkozás pedig egy saját készítésű almakaramell szósz. Ezt rostos almalé lassan főzésével sűrítem be ilyenre. Magában az almalében ugye nincs hozzáadott cukor, viszont a gyümölcscukor bizony benne van, ami karamellizálódik, attól lesz ilyen szép színe. Szóval igen, ez nem totál diétás, de mindkét gofrit feleztük, így nagyon keveset ettem ebből. És azt kell mondanom, hogy brutál finom volt ez is és a mogyorókrémes is. Összességében azt kell mondanom, hogy 51-49%-ra nálam a mogyorókrémes vitte az abszolút prímet.
Most pedig akkor jöjjön ez a rendkívül egyszerű recept.
A recept egy gofrihoz való mennyiséget tartalmazza, még pedig azért így írom, mert sokszor csak egy darabot készítek magamnak. Amikor most többet sütöttem, akkor is külön kevertem ki a tésztát, hogy a mennyiségek biztosan azonosak legyenek.
Hozzávalók:
1 db m-es tojás
4 evőkanál (kb. 40 g) barna rizsliszt)
1 evőkanál eritrit
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
kb. 1 dl növényi tej, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk (én mandulatejet használtam)
1 evőkanál folyékony kókuszzsír

Elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverem, nem szükséges hozzá habverő, azzal az evőkanállal tökéletes, amivel amivel a lisztet kimértem. Mehet is a sütőbe, pár perc alatt elkészül.
Ennyi, most látom, hogy ennyire rövid receptet még sose írtam.
Na ezért ennyire szuper ez a gofrisütő, na meg persze jó a recept is, aminek az alapjait Iklódi Dóritól, a Wonder Food Wonder blogerétől kölcsönöztem, ezt a receptet módosítottam egy kicsit.
Nekem kicsit kisebb a sütőm, így a fenti, módosított recept vált be hozzá a legjobban.