Dijoni húsgolyó " Gyorsan finomat!

  • 2017.09.24.
  • 5

Hétköznap vacsorára sokszor nincs ötletünk, hogy mit együnk. Ősszel ráadásul a hideg idő közeledtével előtérbe kerülnek a meleg vacsorák is. A mustáros hústekercs inspirálta a most következő receptet, ami amúgy egy családi kedvenc nálunk. Ez egy fehérboros és hagymás öntet, amiben ezen kívül mustár és bors van, meg persze tejföl.
Amíg a hagyma megpuhul elkészül a húsgolyó és a tészta is, így meglepően gyorsan lesz belőle vacsora.
Ami miatt kicsit macera a hétköznapi főzés, az inkább az, hogy ha még be is kell hozzá vásárolni, akkor tényleg sokáig tart.
Tipp: én egy 500 g-os darált hús teljes mennyiségét kigolyóztam, majd a fel nem használt golyókat lefagyasztottam, így egy következő alkalommal például már jóval könnyebb dolgom lesz. Akkor tuti, hogy valami más öntetet találok ki hozzá, mondjuk valami paradicsomos olaszosat improvizálok.

Hozzávalók 3-4 főre:
150-200 g darált hús 20 %-os zsírtartalommal
1 közepes fej hagyma
1 dl száraz fehérbor
2 dl alaplé, vagy húsleves alap
1 evőkanál Dijoni magos mustár
1 evőkanál klasszikus mustár
2 dl tejföl, vagy tejszín
olaj 
fél csokor petrezselyem
250 g tészta, én teljes kiőrlésű spagettit használtam
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:
A hagymával, kezdem, apróra vágom, majd olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a mindkétféle mustárt, majd elöntöm a fehérborral, majd az alaplével is felöntöm. Időnként kevergetem, közben a húst fűszerezem, borsozom és egy kevés só is mehet bele, majd kigolyózom és serpenyőben olajon arany barnára pirítom. A tésztát a szokott módon kifőzöm.
A mártáshoz hozzáadom a tejfölt, majd összeturmixolom, hogy a hagymadarabok is eltűnjenek, a hagymadarabok. Ez egy hosszú főzés esetén elkerülhető, hiszen akkor a hagyma magától szétfő.
A végén az apróra vágott petrezselymet is belekeverem.
Tálalom a fogást, az egészet akár előre is  összekeverheted, vagy külön is kínálhatod, hogy mindenki saját maga állítsa össze. 
Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)