A rizottó újjászületése " Töltött sült paradicsomként

  • 2017.08.17.
  • 6

Ismerős az a helyzet, amikor a szuper fincsi fogásból maradt, de másnap már senki nem kívánja?  Ott a kérdés, mi legyen a maradékkal? Ilyenkor jöhetnek a remek étel újrahasznosítási ötletek. Én szabályszerűen örülök neki, amikor ilyen feladat vár rám, hiszen ilyenkor bedobhatom a kreativitásom, ezt azt összedobálok és egy új étel születik belőle.
Így történt ezzel a garnélás paellával is, maradt a rizsből, a garnélákat már kiettük belőle, így egy gyors töltött paradicsomként frissítettem fel. Most egy olyan recept következik, amit remekül tudsz majd hasznosítani bármilyen rizottóval, sőt egy kis tonhalat, vagy sült csirke darabkákat is tehetsz hozzá, hogy tartalmasabb legyen. 

Hozzávalók:
8 db nagyobb paradicsom
kb 1-2 adag rizottó, ez nálam most a garnélás rizottó volt
1 teáskanál vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa 
Húst most nem tettem bele, mert nálunk köretként működött ezúttal, de ahogy említettem egy kevés hallal, vagy sajttal, hússal főétel varázsolható belőle.
Elkészítése:
Egy tepsit kivajazok és morzsával megszórom, ezt ki lehet váltani alufóliával is. Egyébként utólag rájöttem, hogy a fólia is simán elég lett volna. 
A paradicsomok tetejét levágom, ez lesz majd a kalapja, amit sütéshez visszateszek a tetejére. Egy kanál, vagy gömbvájó segítségével kivájom a paradicsom húsát, majd beletöltöm a rizottót.
A paradicsomok méretétől függ persze, hogy mennyi rizs fog beleérni. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.
 
Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)