Anyák-napi sajtbonbon " GourmetAnyuknak!

  • 2017.05.03.
  • 9

A bonbon és a virág talán a két legklasszikusabb ötlet, ha Anyák-napjára gondolkozunk ajándékon. Persze ezen belül még rengeteg lehetőség és ötlet van. A te Anyudat te ismered a legjobban, így azt is csak te tudod, hogy egy szál tulipánnak, egy csokor virágnak, vagy inkább cserepes változatnak örül e jobban. A csokinál is kérdés, hogy mit szeret, tej, vagy inkább magas kakaótartalmú? Táblás, vagy valami különleges pralinékrémmel töltött csodabonbon?  Jó ötlet lehet még akár egy közös program is, mondjuk sütizés, vagy bonbonkóstolás. Az Anyukák egyébként egy darabig örülnek annak is, ha rajzolsz nekik, vagy papírvirágot készítesz.  Az esetek többségében ez az időszak 4-5 éves kornál nem tart tovább. Azért a saját készítésű ajándékok még mindig működhetnek, ha van türelmed mondjuk csokit önteni, vagy trüffelt golyózni.
Én most egy olyan ötlettel jövök, aminek a gourmet Anyukák fognak a legjobban örülni, hiszen egy sajtgolyóról van szó, amit a mérete és az ínyencsége miatt bonbonnak hívok. Az elkészítése viszont hihetetlen egyszerű, nem lehet elrontani. Mivel sajtból van azért nem érleld túl sokáig, egy két napot kibír a hűtőben.
Tekintve hogy ajándékról van szó a csomagolására is gondolni kell, minyon kapszliba raktam a kis golyócskákat, majd egy elegáns, selyempapírral bélelt díszdobozba, így igazán ajándékformája lett.

Hozzávalók 12 db sajtbonbonhoz:
75-80 g kecskesajt (én egy keményebb változatot, kecskefetát használtam
100 g natúr krémsajt (pl. Medve, vagy Camping)
100 g darált mák
100 g darált dió
100 g szeletelt mandula
fél csokor snidling
1 evőkanál méz
frissen őrölt bors
Elkészítése:
A fetasajtot áttöröm egy szűrőn, vagy krumplinyomón, majd összekeverem a sajtkrémmel és a pici mézzel és egy kevés borsot őrlök rá.
Most jön a kicsit macerásabb része, de ezzel is gyorsan el lehet készülni. Kicsit bevizezem a kezem, így kevésbé tapad majd a tejes massza a kezemhez. A sindlinget egy konyhaiolló segítségével nagyon apróra felvágom. A sajtból apró golyócskákat formázok, majd mehet rögtön a panírokba, amibe kicsit mozgatni kell, amíg mindenhol szépen befedi. Én most diót, mákot, snidlinget és mandulát használtam, de jó lehet még a pisztácia , vagy az apróbbra tört tökmag is. 
Tipp: pirítsd meg a mandulát kicsit száraz serpenyőben, hogy illatosabb, aromásabb legyen, én sajnos elfelejtettem. 
Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)