Medvehagyma rajongóknak fejlesztett túrópogácsa!!!

  • 2017.03.19.
  • 4

A hétvégére vettem egy jó nagy adag medvehagyma ellátmányt, imádjuk, de valahogy eddig kevés receptembe került. Szóval az a helyzet, hogy egy kissé úgy látom rákattantam a témára és még csak most indult a szezon, ez az első recept, és van még talonban néhány finomság, meg még csomó ötlet van a fejemben. Első remekművem egy jól bevált pogácsa, amit nálunk nagy kedvenc.
A juhtúró ebből a pogácsából most sem maradhatott el, annyira nem, hogy most a teljes túrómennyiséget juhtúróval oldottam meg, ehhez jön az a szép adag medvehagyma (egészen pontosan 20 szál). Amikor kisült nem bírtam ellenállni neki, így még melegen elvégeztem a minőségellenőri feladataimat, majd a férjnek is vittem. Mindketten szuperszónikusan jónak találtuk.
Szépen lefotóztam, ahogyan azt szoktam, majd egy percre bementem a hálóba, jövök ki és azt látom valaki élénken érdeklődik a pogácsa iránt.

Hozzávalók (kb. 80 db apró pogácsához):
25 dkg zabliszt
25 dkg juhtúró
medvehagyma
20 dkg kacsazsír
0,25 dl tejszín
2 csipet só
1 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
1 tojás
Elkészítése:A lisztben elkeverem a sót, majd a hideg zsírt apró kockákra vágom és összemorzsolom, jöhet bele a juhtúró, majd a cukor és az élesztőt is belemorzsolom, majd a végén az apróra vágott medvehagymát is hozzáadom.A tejszínt a masszához öntöm, és sima masszává dolgozom, majd kinyújtom, és oldalról behajtogatom. Ezt háromszor megismétlem, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtom és fagyasztóba teszem dermedni kb. fél órára.A tésztából 2-3 cm átmérőjű pogácsákat szúrok ki és tojással lekenem a tetejüket, 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 15 percig  aranybarnára sütöm. 
Tetszett ez a bejegyzés? Kövesd a Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)