Puha túrógaluska " Tönkölydarával

  • 2016.12.04.
  • 2

Túrós süti és bármilyen sós, vagy édes túrós remekmű rajongó vagyok, ez a blogon található túrós receptek számán is látszik, ezeket itt találod összegyűjtve. Ezúttal a túrógombóc témát fejlesztettem tovább úgy, hogy a tésztáját lágyabbra csináltam és két kanál segítségével formáztam a galuskákat, ez így hihetetlenül puha lett, engem meggyőzött. Hozzávalók: 250 g túró, kb. 20-25 g búzadara a túró nedvességtartalmától függően (én tk. tönkölydarát használtam), 2 tojás sárgája, 1 csipet sóMorzsához: 150 g zsemlemorzsa (én teljes kiőrlésű változatot használtam), olajTálaláshoz: 500 g tejföl, édesítés ízlés szerint (én DW 1:4-t használtam)A túrót áttöröm, hogy teljesen sima legyen, majd a gombóchoz a hozzávalókat összegyúrom és 20 percet lefedve hűtőben állni hagyom. Serpenyőben olajon  aranybarnára pirítom a zsemlemorzsát. Két evőkanál segítségével galuskákat formázok a túrómasszából és enyhén lobogó sós vízben kifőzöm. Azért csak kicsit lobogjon, mert puha a tésztája, könnyen szétjöhetnek a gombócok.A megfőtt galuskákat egy lyukacsos húslapát segítségével kiszedem a vízből és a zsemlemorzsába forgatom. Jó sok édesített tejföllel, tálalom.