Egyből három " vagyis egy sütőtökből háromféle variációt

  • 2014.10.25.
  • 4

Ismét egy sütőtök recept, most egy olyan, amit a végtelenségig, mindenki kedvére lehet variálni.Egyik hazai kedvencemtől Bereznay Tamástól kölcsönöztem a háromféle sült sütőtök receptet. Javasolnám mindenkinek, hogy először mind a hármat készítse el, én is így tettem anno vagy 5 éve, majd kóstolás után döntse el neki melyik a kedvence. A receptben nem írok mennyiséget a sütőtökre, mindenki a saját és a család kapacitásait ismerve vásároljon be. A recept végén megtudhatjátok, hogy nekem melyik a kedvencem. Nos lássunk hozzá!Mézes rozmaringosA sütőtököt negyedbe vágom, majd kimagozom és mézzel megkenem, majd friss rozmaringlevelekkel megszórom.CsípősA feldarabolt, kimagozott sütőtököt megszórjuk apróra vágott csípős paprikával, sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.FüstösDurva szemű tengeri sót egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, míg kissé füstös íze nem lesz. Ezután a feldarabolt, kimagozott sütőtököt megszórjuk a sóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Egy száraz serpenyőben egy marék tökmagot megpirítunk, majd a kisült tökre szórjuk.Mindegyik nagyon finom lett, nekem természetesen a mézes rozmaringos ízlett a legjobban, a második a füstölt sós tökmagos, a chilis pedig csak azért harmadik az én ízlésem szerint, mert a másik kettő még finomabb volt.Remek előételek, vagy köretek lehetnek belőle, hiszen sült húsok mellé remek kiegészítő.Készítsétek el, és írjátok meg, nektek melyik volt a legjobb.