Hideg sültparadicsom leves

  • 2013.07.05.
  • 8

Melegben üdítően hat egy kellemes, hideg krémleves. Nekem az egyik kedvencem a paradicsomleves, ezért ennek elkészítettem most a nyári verzióját is.Hozzávalók 4 főre:Fél kg paradicsom, 3 ek olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 10-15 szem olajbogyó, 8-10 szem mini mozzarella golyó, kb 2 dl húsleves alaplé, egy csipet cukor, só, frissen őrölt bors, 4 db kicsi nyárs – kicsivel nagyobb legyen, mint a tálka átmérője, 1 ek. zöldpestoA paradicsomot keresztben bevágom és egy alufóliával bélelt tepsibe teszem vágott felükkel felfelé. Fokhagymagerezdeket vékonyra szeletelem és a paradicsomok tetejére szórom. A vöröshagymát darabokra vágom és a paradicsomok köré rakom. Az egészet meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, a paradicsomok tetejét megszórom csipet cukorral. Sütőben megsütöm. Turmixgépbe teszem, leszűrt húslevessel a megfelelő állagúra pépesítem. Összeforralom, sózom, borsozom, hagyom hűlni, majd hűtőben 2 óra alatt hidegre hűtöm. Tálaláskor olajbogyóból és a mini mozzarella golyókból nyársat készítek, a zöldpestoval díszítem.

Címkék

Levesek