Tejszínes-gombás tészta " Vapiano recept

  • 2013.04.12.
  • 4

Szeretek a Vapiano étterembe járni, annyira jó hangulata van! Ma a kolléganőkkel munka után beugrottunk egy kis pénteki lazulásra. Természetesen nem maradhatott el egy finom tésztavacsora sem. Én Tejszínes gombás tésztát ettem, aminek itt nézhetitek az receptjét. Egyébként minden hihetetlenül egyszerű és gyors.Az eredeti recepten változtattam egy kicsit. Fogj egy wok serpenyőt! Ha nincs, akkor egy mélyebb serpenyőt!Hozzávalók 4 főre:20 dkg friss gomba (szárított gomba esetén kb.10 dkg) szeletelve, 3 dl zöldségalaplé, 3 gerezd fokhagyma, negyed fej fehérhagyma, fél liter főzőtejszín, egy pici szerecsendió, mondjuk egy csipetnyi, olívaolaj, 250 g tészta (tetszés szerinti fajta), só, bors, 1 csokor friss petrezselyemElkészítése:Egy lábosban felteszem forralni a tészta főző vizét, közben olívaolajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a gombát. Amennyiben szárított gombát használsz, áztasd be fél órára vízbe, majd alaposan nyomkodd ki a levét. A gombát pirítom 1 percig, így finomabb lesz. Sózom, és borsot őrölök rá, majd teszek bele szerecsendiót. Hozzáadom az alaplevet, vagy a gomba levét, főzöm 2 percig, majd sűrítem a tejszínnel. Beleteszem az apróra vágott petrezselymet, majd összekeverem a tésztával.