Köményes kifli

  • 2013.03.16.
  • 0

Az igazi köményes, sós kifli! Az iskolai menzán ez volt az egyik étel, ami számomra is ehető volt.Főfogásként is fogyasztható egy tartalmas levessel. Szerintem gulyás levessel a legjobb.Hozzávalók:30 dkg főtt burgonya, 2 tojás sárgája + 1 a kiflik kenéséhez, só, 35 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 1 dl tej, köménymag, durva szemű só a kiflik szórásáraElkészítése:A főt burgonyát krumplinyomón áttöröm, hozzáadom a tojássárgáját, lisztet, sót, az élesztőt közben a tejjel és a cukorral a szokásos módon felfuttatom. Lisztezett deszkán alaposan összegyúrom, majd konyharuhával letakarom és 20 perc alatt hagyom megkelni. Két részre osztom, és kinyújtom kb. 3 mm vastag korongra, ezt 12 cikkre szeletelem. A cikkeket a szélesebb felüknél kezdve szorosan feltekerem, tojássárgájával megkenem, durva szemű sóval és köménymaggal megszóróm. 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.