Pasta carbonara, azaz szénégető spagetti

  • 2013.01.29.
  • 3

 Ez az egyik leggyorsabb étel. Akkor szoktam ilyet csinálni, amikor szombaton bevásárlás után gyorsan kell valami ebéd a családnak, vagy egy hosszú nap után 15 perc alatt elkészülök vele. Odakuporodunk a tv elé egy meleg takaróval, és élvezzük az olasz konyha nemes egyszerűségét.Hozzávalók: 2 dl főzőtejszín, 2 tojás, 15 dkg sajt reszelve (trappista, gouda, vagy eidami), 5 dkg parmezán, frissen őrölt bors, só olívaolaj, húsos szalonna (a hozzávalók szoba hőmérsékletűek legyenek)Elkészítése:A tésztához a vizet odateszem forrni, közben a tojásokat felverem, belekeverem a tejszínt, és belereszelem a sajtokat, egy picit kihagyok díszítésnek, bőségesen darálok rá borsot, és egy kis sót. A vékony szeletekre vágott húsos szalonnát egy serpenyőben megpirítom. Amint forr a tésztavíz, szokásos módon megfőzzöm, és leszűröm. Összekeverem a tejszínes mártással, és a szalonnával. A forró tészta átforrósítja a mártást, ezt nem kell már külön főzni.Ezt az ételt a tojás miatt mindig frissen fogyasszuk, különösen nyáron vigyázzuk a fertőzések elkerülése végett!