Spenótos ricottás ravioli - Egyszerűen mesés

  • 2013.04.09.
  • 8

Hozzávalók 4 személyre:40 dkg liszt (3/4 finomliszt, 1/4 durum), 4 tojás, 40 dkg ricotta, 20 dkg friss spenót, só, bors, szerecsendió, 10 dkg vaj, friss zsálya, 15 dkg parmezán, vagy pecorino sajt reszelve, 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Elkészítése: A lisztből és a tojásból tésztát gyúrok, fóliába csomagolva hűtőbe teszem kb. fél óráraA ricottát összekeverem a megmosott és megtisztított apróra vágott spenóttal sózom, borsozom, pici szerecsendiót teszek hozzá. A tésztát kinyújtom, apró halmokat teszek a töltelékből, majd félbehajtom, a széleknél alaposan lenyomkodom, hogy bezárjam a kis táskákat.
A tésztából a kép szerint derelyevágóval félholdakat vágok. 2 percig forrásban lévő vízben főzöm, majd vajas zsályás mártásba forgatom, reszelt parmezánnal meghintem és friss petrezselyemmel tálalom.