Mogyorós háromszögek

  • 2013.04.09.
  • 6

Férj anyukájától kaptam egy nagy adag törökmogyorót. Nem gondolkoztam rajta sokat, egyértelmű volt, hogy valami finom süti készül belőle, amolyan nagyonmogyorós süti. Így találtam
Macikonyhánál
erre a szuper jó kis receptre némi változtatással.Hozzávalók a tésztához:22 dkg lisztfél teáskanál sütőpor7,5 dkg cukor15 dkg margarin1 tojás sárgájaA mogyorós réteghez a tetejére:
4 evőkanál víz10 dkg cukor10 dkg margarin33 dkg mogyoró, ennyi érkezett :-) (némi szeletelt mandulával kiegészítettem kb 40 dkg-ra)2 evőkanál méza tészta kenéséhez 2-3 evőkanál barack lekvár
A tésztához a puha margarint összekeverem a tojással, a liszttel, a sütőporral és a cukorral, majd összegyúrom. A kész tésztát hűtőbe teszem kb 20 percre.Amíg a tészta a hűtőben várakozik, addig elkészítem a tetejére a mogyorós réteget. Ehhez az egész mogyorót késes aprítóba teszem (vagy összedarabolom), de úgy a jó ha nagyobb darabokba marad inkább.A vizet a cukorral, margarinnal és a mézzel felforralom, hozzáadom a mogyorót és a mandulát is, alaposan összekavarom majd félreteszem hűlni.Addig a tésztát kinyújtom (nekem kb 30x30-as méretű lett) és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A lekvárt kikeverem simára és a tészta tetejét megkenem vele. A langyosra hűlt, mogyorós történetet ráöntöm a tészta tetejére, elegyengetem és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm a süteményt. (érdemes még langyosan felszeletelni)