Zabpelyhes fasírt

  • 2020.04.05.
  • 4

Mostanában zsemle helyett zabpehellyel készítem a fasírtot nem csak azért, mert egészségesebb, hanem szerintem sokkal finomabb lesz. Hozzávalók:50 dkg darált hús2 dl zabpehely2 tojás4 gerezd fokhagymasó, bors, pirospaprika1 cs medvehagyma vagy zöldség zöldje (opcionális)apró szemcséjű zabpehely vagy zsemlemorzsaElkészítése:A zabpelyhet annyi langyos vízbe (vagy tejbe) áztatom, hogy ellepje. A darált húshoz keverem a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az apróra darabolt medvehagymát vagy zöldség zöldjét, ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal. Egy evőkanálnyi pirospaprikát is keverek bele. Végül belekeverem a zabpelyhet is és ha kell még után ízesítem. Vizes kézzel kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsába vagy durvára darált zabpehelybe forgatom és bő, forró zsírban
kisütöm.Köretnek sült krumplit, krumplipürét, vagy kelkáposzta főzeléket készíthetünk hozzá.