Vendégváró rakott csirkemell

  • 2019.11.26.
  • 1

Isteni finom ez a rakott csirkemell, karácsonykor az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Többször megsütöttem már Széll Tamás rakott csirkemell receptjét, de most egy kis módosítással készítettem el. Az eredeti recept is nagyon finom, de így szerintem tökéletes lett.
Vendégvárónak is nagyon jó, azért is, mert pár órával előbb vagy előző nap is elkészíthető. Hidegen nagyon szépen felszeletelhető, fogyasztás előtt kicsit berakjuk a sütőbe vagy a mikróba.Hozzávalók:Kb 80 dkg csirkemell20 dkg bacon szalonna4 tojás25 dkg sajt2 dl 20 százalékos főzőtejszín2 gerezd fokhagymaElkészítése:A csirkemellet felszeletelem, gyengén kikloffolom, majd sózom, borsozom.Egy hosszúkás jénai tálat kibélelem a baconnal úgy, hogy kilógjon az edényből.A csirkemell szeleteket lisztbe, majd felvert tojásba mártom. A bacont meghintem szeletelt sajttal, erre jön a panírozott csirkemell, sajtot teszek rá, majd ismét hús, addig ismétlem, míg el nem fogy a hús szelet.A tejszínbe sót, a lereszelt fokhagymát, valamint a kimaradt tojást belekeverem és az utolsó rétegre öntöm. Végül még egy réteg reszelt sajttal megszórom. A bacont a tetejére hajtom, alufóliával betakarom és már sütöm is. 180 fokon 35-40 percet sütöm, majd az alufóliát leveszem és még kb. 15 percig rápirítok.
Kicsit hűlni hagyom, úgy szebben szeletelhető.