Egyszerű rakott nokedli

  • 2019.11.10.
  • 8

Szokásos pörkölt helyett egy kis
változatosság kedvéért készítettem el. Családom kedvence lett.Hozzávalók a nokedlihez:kb 300 ml víz2 csipet só70 dkg-nyi lisztDarált húsos pörkölthöz1 kg darált hús,2 közepes fej vöröshagyma,1 fehérpaprika, 1 paradicsom,2 gerezd fokhagyma,Só, bors, fűszerkömény, fűszerpaprika320 g tejföl15 dkg reszelt sajtElkészítése:2 fej vöröshagymát megdinsztelem 2 evőkanálnyi zsíradékon, hozzáadom a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, együtt pár percig pirítom, majd a feldarabolt fokhagymát is hozzáadom, fél perc után beleteszem a darálthúst és fehéredésig pirítom. Végül az evőkanálnyi törött paprikát adom hozzá, felöntöm vízzel és puhára főzöm.Kifőzöm
a nokedlit a szokásos módon. Először vizet teszek fel forrni. Összekeverem a hozzávalókat, nem kell nagyon kidolgozni, épp hogy csak összeállítom. Ha forr a víz beleszaggatom a nokedlit. Elég, ha újra forr és feljöttek a nokedlik, már szedem is ki hideg vizes tálba. Kissé átöblögetem a vízben, majd leszűröm. Ha kell megsózom, most zsíradékot nem teszek rá, mert rámegy a pörkölt szaftja is.Magasfalú tepsit (24*35) pici zsírral kikenem aztán 1 sor nokedli, 1 sor darált húsos pöri rá tejföl, aztán újra jön a nokedli, a hús, a tejföl. Végezetül sajtot reszelek a tetejére és addig sütöm közepes lángon még a sajt szépen meg pirul.