Fahéjas pulykamell aszalt gyümölcsökkel

  • 2018.11.17.
  • 0

Családunk nagy kedvence, amit általában karácsony szentestéjére készítek el, de bármilyen ünnepi alkalomra megállja a helyét:Fahéjas pulykamell aszalt gyümölccselHozzávalók:4 szelet pulykamell4 szelet
füstölt szalonna4 szelet
(füstölt) sajt1 kis pohár tejfölcukorolaj
fahéjaszalt gyümölcs (szilva, barack stb.) vagy bármilyen idényjellegű gyümölcsElkészítése:A pulykamelleket kiklopfolom, sózom, megforgatom fahéjban és kevés kókuszzsírban hirtelen kisütöm. Hőálló tálba vagy tepsibe fektetem, minden szelet húsra szalonnát, sajtot rakok. A visszamaradt zsíradékon kevés cukrot karamellizálok, összekeverem a tejföllel. Kicsit összeforralom és ráöntöm a hús szeletekre. Végül az aszalt gyümölcsöt is mellé rakom. Addig sütöm míg a teteje kicsit megpirul.Képet majd kicsit később tudok feltenni
,
mert most nem lett jó :-(