Babsaláta kukoricával

  • 2014.03.16.
  • 1

A világ legegyszerűbb és legfinomabb salátája
- szerintünk, de akik megkóstolták már nálam ugyanez
a véleményük. Babsaláta és kukoricasaláta külön készült már konyhámban, így együtt azonban nem olyan rég, ez lett most családom kedvence.Gyors, szinte 10 perc alatt elkészíthető, a hozzávalók beszerzése is egyszerű, mert jó előre megvásárolható. Vasárnapi menühöz vagy alkalmakra is kitűnő saláta, érdemes kipróbálni!Hozzávalók:2 konzerv kinley vörösbab2 konzerv csemegekukorica (zsenge)1 fej lila hagyma300 ml tejföl120 ml majonézA babot és kukoricát felbontom és szűrőtálba öntve lecsurgatom. A lila hagymát feldarabolom. A tejfölt összekeverem a majonézzel. Végül egy tálban összekeverem a hozzávalókat, petrezselyemzölddel díszítem és a hűtőbe rakom fogyasztásig. Sültekhez, rántott húsokhoz isteni finom.Lányom így több kukoricával szereti. Én inkább kevesebbel, akkor a hozzávalók:2 konzerv bab, 1 konzerv kukorica, kisebb fej lila hagyma, 200 ml tejföl, 80 ml majonéz.