Karamell krémes és tejszínes gyümölcsös mézes krémes

  • 2013.10.06.
  • 2

Két nagyon finom sütemény receptjét szeretném megosztani, amit még névnapomra készítettem. A lapokat a mézes krémes receptje alapján sütöttem ki. A tejszínes gyümölcsöshöz kakaós lapokat készítettem (5 dkg kakaóport tettem ugyanannyi liszt helyett).Karamell szelet krémjeHozzávalók: 30 dkg cukor, 1 l tej, 9 ek vaníliás pudingpor, 20 dkg margarinA cukrot megkaramellizálom, majd szép fokozatosan felöntöm fél l tejjel. Megfőzöm a vanília pudingot fél l tejben és ehhez hozzáöntöm a karamellás tejet. A margarint habosra kikavarom és mikor a karamellás pudingom kihűlt hozzákavarom. Ezzel a krémmel töltöm meg a világos mézes lapokat.Tejszínes gyümölcsös krémjeHozzávalók: 1 ltej, 20 dkg vaníliás pudingpor, 1 citrom, 1 kis pohár tejföl, 4 dl tejszín, szőlő, meggy stb-1 l tejben megfőzöm a vanília pudingot 8 ek cukorral. Mikor kész facsarok bele citrom levet és reszelek bele citromhéjat. 1 kis doboz tejfölt öntök bele és ezzel jól elkavarom. A tejszínt kemény habbá verem és a krémhez öntöm. Ha esetleg még kemény a krém akkor adok még hozzá felvert tejszínt annyit, hogy jó krémes legyen.A lapokat megkenem baracklekvárral meg a krémmel. Majd a krémet megszórom apróra felkockázott körtével és szőlővel. Vagy bármilyen gyümölcsöt lehet ami épp adódik, de én legtöbbször ezzel szoktam.