Almás zabpelyhes palacsinta

  • 2012.10.28.
  • 1

Erről a palacsintáról csak jót tudok írni, nálunk legalábbis nagyon bejött. Az alap ötletet illetve az eredeti receptet vagyis nem is a palacsintáét, hanem zabpelyhes lángos receptjét Terike oldalán olvastam. Mivel sós helyett inkább édesre éheztem kicsit átalakítva palacsintának készítettem el az alábbiak szerint. Legközelebb a zabpelyhes lángost készítem el.Hozzávalók:12 dkg zabpehelykb 2 dl tej2-3 ek liszt (teljes kiörlésű)2 tojás2 ek barnacukor1 csipet fahéj1 db alma lereszelvecsipet só4 dkg olvasztott vajTölteléknek bármi megfelel: kakaópor, fahéj, lekvár, juharszirup stb., de töltelék nélkül is nagyon megfelel, hiszen a tésztájában már benne van az alma.A zabpehelyre ráöntöm a tejet és jó félórára a hűtőbe rakom. Ha reggelire szeretnénk sütni a palacsintát érdemes már este beáztatni a zabpelyhet.
Ráütöm a tojásokat, belerakom a cukrot, fahéjat, csipet sót, reszelt almát, vajat és végül a lisztet. Összeállítom és már sütöm is.
Delimano készletem kis serpenyőjében sütöttem ki. Mivel ez egy porcelán bevonatú edény elég első alkalomkor alá rakni egy kis vajat. Mikor kissé felforrósodott a tésztából 2-3 evőkanállal teszek a serpenyőbe, szétlapogatom kör alakúra. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ebből az adagból nekem 6 db kb 15 cm-es átmérőjű palacsinta lett. Előnye, hogy sokkal laktatóbb, mint a sima palacsinta.Nem győzöm dicsérni
a Delimano edényeket. Minden, amit ilyen edényben készítek sokkal ízletesebb, egészségesebb lesz - arról nem beszélve, hogy a mosogatása is egyszerű, hiszen pillanatok alatt szinte papírtörlővel eltakarítható.