Cukkini lepény

  • 2012.08.20.
  • 9

Mostanában sajnos nincs időm a blogommal foglalkozni, sőt a receptek közül is azokat választom, melyek idő hiányában hipp-hopp elkészíthetők. Ilyen ez a cukkini lepény is, amely annyira egyszerű és finom, hogy meg kell osztanom kedves olvasóimmal.
Akár köretként, vagy fűszeres, fokhagymás tejföllel magában is megállja a helyét.Hozzávalók:2 cukkini1 kis pohár tejföl (én csak 2 evőkanállal tettem bele)2 tojás2 gerezd fokhagymakevés friss petrezselyemzöld aprítva
bors, só2-4 ek liszt (amennyit felvesz)A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le.
Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény. Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni.Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.