Fokhagyma krémleves graham cipóban

  • 2012.03.03.
  • 6

Isteni finom ez a krémleves, hasonlót már készítettem
régebben, de valahogy mostanában feledésbe merült. A lányom is igen furcsa képet vágott
mikor megkérdeztem, hogy kérsz-e fokhagymakrém levest,
csak azt válaszolta - hát.......na jó megkóstolom. De aztán pillanatok alatt elfogyott, azt hiszem sűrűbben el fogom készíteni. Ezt a receptet Edónál láttam.Hozzávalók:
12 gerezd duci fokhagyma1 ek liszt2 db közepes burgonya1,5 l húsleves alaplé (esetleg 2 db
húsleves kockával helyettesíthetjük)2 dl főzőtejszínsó, borscsipet őrölt szerecsendió10 dkg-nyi reszelt sajtújhagymaCipókat vehetünk is, de én úgy sütöttem a következő recept szerint, annyi különbséggel, hogy
30 dkg
graham lisztet,
10 dkg rozs lisztet és 10 dkg
fehér lisztet használtam.A fokhagymákat megpucolom, feldarabolom és kevés olajon kissé megpirítom. Hozzáadom a lisztet és állandóan kevergetve tovább pirítom egy kicsit, majd felöntöm a húsalaplével.
A krumplit megpucolom, felkockázom és a leveshez adom. Sózom, borsozom, megszórom egy kis szerecsendióval. Mikor a krumpli is megpuhult leveszem a levest a tűzről és botmixerrel pürésítem.
Végül a kevés meleg levessel összekevert tejszínt hozzáadom, összeforralom.
A kisült cipók belsejét kivájom és a meleg levest ebben tálalom. Tetejét megszórom reszelt sajttal, darabolt újhagymával díszítem.
Ha a cipók már kihűltek érdemes egy kicsit a sütőbe visszarakni, hogy a levest ne hűtse le.