Burritó

  • 2020.05.17.
  • 2

Ha nincs ötletem mit készítsek vacsorára, mindig ehhez a recepthez nyúlok. Egyszerűen nem tudjuk megunni.
Hozzávalók (4 fő részére):2 db kaliforniai paprika (legszebb vegyes színekben)1 közepes lilahagyma2 paradicsom2 gerezd fokhagymaőrölt korianderpor2 dl tejföl3 evőkanál Worchester szósz1 pár csirkemell filékevés reszelt sajtnapraforgóolajsó, bors4 tortilla lapElkészítés:Vágd fel a csirkemelleket csíkokra, majd egy serpenyőben kevés olajon süsd megőket.
Míg sül, kockázd fel a paradicsomot és paprikát, valamint vágd csíkokra a hagymát.Locsold meg worchester szósszal, s hagyd, hogy abban is piruljon pár percet.
Amint a hús megpirult a szószban, add hozzá folyamatosan a hagymát, paprikátmajd a paradicsomot.Fűszerezd sóval, borssal és együtt főzd őket tovább.Kóstold meg a húst, hogy elég ízletes, s ha nem akkor adj még hozzá keveset afűszerekből.Ha kész a csirke, száraz serpenyőben, vagy melegszendvics sütőben melegítsd meg atortilla lapot,
kanalazz a közepére egy-egy kanál tejfölt, szórd rá a reszelt sajtot, svégül a húsos-zöldséges keveréketHajtsd be a tészta széleit, majd csavard fel rolád formába.