Bolognai spagetti

  • 2011.08.12.
  • 4



Ahogyan én készítem.


Kb. 30 dkg kockára vágott szalonnát kiolvasztok egy serpenyőben. Ha nincs elég zsiradéka, rásegítek egy csöpp olajjal, de tényleg csak egy kevéssel. Egy nagy fej hagymát felkockázok és rádobom a jól kisült szalonnadarabkákra. Pirítom, majd beleteszem a 70 dkg darált sertéshúst és jól összekeverem. Sózom, borsozom egy kávéskanálnyi pirospaprikával is meghintem. Oregánót és bazsalikomot is szórok rá. Ha van friss a konyhaablakban, akkor persze onnan veszem. Ha nincs, marad a zacskós szárított változat. Amikor jól átsült és megpuhult a hús, (ici pici vizet is öntök néha alá hogy nehogy odakapjon, amíg blogolok..) beleöntök úgy 4 dl paradicsompürét (a konzerves sűrített paradicsom is jó, de azt el kell keverni vízzel), majd ezzel rotyogtatom az egészet. Legvégén teszek bele egy kanálnyi kristálycukrot és máris elzárom a tűzhelyet.

Spagettit sós, olajos vízben megfőzöm, ahogy kell és erre kerül a jó kis bolognai szósz, gazdagon megszórva jófajta sajttal. Általában olaszul hadoválok amikor felszolgálom és a gyerekek is azt mondják Mamma mía!

Nagy kedvence a családnak és nekem is, mert hamar elkészül.