Cukkinikrém- Crema di zucchine

  • 2011.07.04.
  • 2



Ha már unod a padlizsánkrémet...
Dél-toszkán vagyis olasz recept. Főzőiskolában tanultam. Pofonegyszerű előétel és annyira, de annyira finom, hogy ellennék csak ezen egy hétig.


Hozzávalók (4 fő részére):
- 60 dkg cukkíni (ez kb. 3 szál cukkínit jelent)
- 2 dkg vaj
- 5-10 dkg lágy krémsajt, vagy 2 evőkanál majonéz
- 0,5 dl húsleves alaplé (esetleg kockából)
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyem vagy szárítottból egy evőkenálnyi
- só, bors

Elkészítés:
A hagymát és a cukkínit megtisztítjuk, és felszeleteljük. A cukkíni karikákat félbevágom és az így kapott félköröket besózva állni hagyom egy kicsit, mert így gyorsabban párolódik meg. A fokhagymát szintén felaprítjuk.

Egy serpenyőben olajat/vajat hevítünk (én mindkettőt teszek az edénybe), beleszórjuk a hagymát, megdinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát és a cukkínit. Kb. 10-15 percig lassú tűzön pároljuk, amíg meg nem puhulnak – néha megkevergetjük. Felöntjük ici-pici húslével és további pár percig főzzük. Sűrű főzelékes állagú maradjon.
Levesszük a cukkínit a tűzről. Picit visszahűtjük, majd sajtkrémmel vagy vajkrémmel, vagy majonézzel alaposan összemixeljük. Apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk.

Tálba rakjuk, hagyjuk kicsit kihűlni.

Enyhén pirított kenyérrel vagy friss baguettel fogyasztjuk.

Címkék

Előétel Krém Hal