Cézár saláta

  • 2011.05.14.
  • 0

Még nem tudtam megunni, nálam a saláták között ez a császár akarom mondani Cézár. Minden étterem séfje kicsit másképp készíti, ám én ezt egy cseppet se bánom. Az én verzióm sem ugyan olyan, mint a Le Roy-ban kapható de azért mindig elfogy és a nem kifejezetten saláta rajongó férjem és három lányomból egy is szívesen fogyasztja.Hozzávalók:a salátához:1 fej jégsaláta30-40 dkg csirkemellfilé2 paradicsom2-3 toast kenyéra dresszinghez:2-3 evőkanál mustár2-3 evőkanál méz1dl olívaolaj4-5 evőkanál majonéz2-3 gerezd fokhagymaÍzlés szerint cukor, só, bors, olaszos szárított fűszerekElőször az öntetet készítem el. Az összevalókat egy tálban sorban összekeverem majd hűtőben tárolom felhasználásig.A hús csíkokat kevés olajon egy serpenyőben kis adagokban kisütöm úgy, hogy piruljon ne párolódjon. A salátát csíkokra vágom, rákockázom a paradicsomot és a húst. A kenyeret apró pici kockára vágom és a serpenyőben vagy máshogy megpirítom. A szószt rácsurgatom a salátás, húsos keverékre és megszórom a kenyérkockákkal. Rapidvacsi, mert 20 perc alatt készen van.ui. Azért érdekelne más hogyan készíti, mit változtat.

Címkék

Saláta