Frutti di mare pizza - gyors és nagyon-nagyon finom!

  • 2015.09.15.
  • 3

Különleges, ropogós, isteni - ez a Rapid konyha Frutti Di Mare pizza! Hozzávalók (1 nagy gáztepsihez 37*43cm): Tésztához: 40 dkg jó minőségű rétesliszt (nálam Nagyi titka vagy Gyermelyi) 2,5dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál olíva olaj,

Pizza szósz: paradicsomos: kedvenc ketchup, nem túl vékonyan
+ Kotányi pizza fűszerkeveréktejfölös: 1 nagy tejföl + 2-3 evőkanál olíva olaj, + 2-3 gerezd présel fokhagyma, kicsi só, kicsi bors, Kotányi fűszerkeverékFeltéthez : Frutti di mare fagyasztott keverék, lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olíva olaj, só bors, esetleg pár csepp citromlé, sajtÉn most kerek pizza formában sütöttem.Tészta
elkészítése:1. A lisztet tegyük egy tálba, morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot, adjunk hozzá 2,5dl kézmelegnél kicsit melegebb vizet. Keverjük össze fakanállal, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk nem huzatos, meleg helyen 30 percig kelni. (én egy kispárnát még szoktam a tálra tenni, biztosabban melegebbben van a tészta) Aki szereti a kelesztőtálat, abba is teheti.Feltét: Amíg a tészta kel, készítsük elő a feltét hozzávalóit (reszeljük le a sajtot -én almareszelőn szoktam, úgy gyorsabb, vágjuk apróra a lilahagymát) A sütőt melegítsük elő maximum hőfokra.A tenger gyümölcseit zacskóstól, forró vízben engedjük fel, majd szűrő kanálban/tálban csepegtessük le. Majd serpenyőben pár evőkanál olíva olajon, amibe préseltünk 1-2 gerezd fokhagymát,
nagy lángon pirítsuk pár percig.Sózzuk, borsozzuk.
Ha szeretjük a pikánsat, pár csepp citromlével is ízesíthetjük. Tényleg csak pár percig süssük, majd tegyük félre. 3. Eltelt a 30 perc, adjuk a tésztához a sót és az olíva olajat. kézzel gyúrjuk össze. Aki megszokta a dagasztókart, azzal is készítheti.megkelt a tészta4. Rétesliszttel megszórt deszkára borítjuk, ott is kicsit átgyúrjuk és tepsi méretűre kisodorjuk. Közben bátran lisztezhetjük.összegyúrtam, jön a sodrás5. A gáztepsit konyhai ecsettel vékonyan kikenjük olíva olajjal, és rétesliszttel megszórjuk. Egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben a lisztet, és már mehet is bele a tészta.
Ha kicsit összeugrott, nyugodtan nyomkodjuk szét a tepsiban kézzel úgy, hogy a szélén kicsit vastagabb legyen. Derelyevágóval/pizzavágóval
először négyzetekre, majd ha akarjuk, még félbe, háromszögekre vágjuk.4. A szeleteket megkenjük a pizza alappal: tejfölös/paradicsomos 5. Megszórjuk a pizza fűszerkeverékkel. Rárakjuk a frutti di mare feltétet,a vágott lilahagymát,
reszelt sajttot rakunk rá, és már mehet is a forró sütőbe.
Ha van légkeverésünk azt is kapcsoljuk rá. Minél nagyobb a hőfok, annál jobb! Nagyon hamar megsül, figyeljünk rá!
És kész:Extra ropogós, nem zsíros, nagyon-nagyon finom!