Bolognai spagetti - gyorsan egyszerűen

  • 2015.09.03.
  • 2

Hozzávalók: (ha kevesebbet akarunk, felezzük az adagot)Szószhoz:
1 kg darált sertés hús, vagy felesben darált marhahússal, 2 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, pizza/olasz fűszerkeverék, só, bors, 20 dkg üveges sűrített paradicsom, 1 evőkanál cukor,
esetleg kedvenc ketchup, só, ha kell étolaj.Tészta: 1/2 kg spagetti tészta+ trappista sajt Elkészítés:1. Vizet teszünk fel forrni a tésztának 2. A vöröshagymát felkockázzuk, összekeverjük a darált hússal. / ha frissen daráltatjuk a színhúst, akkor olíva olajjal locsoljuk meg/ ha "dobozos" darált húsunk van, még ha 20% zsírtartalmú, akkor is elég zsíros, nem kell több zsiradék. (Nekem nagy szerencsém van, a közeli boltban frissen darálják a lapockát - a sertéscomb túl száraz) husi hagymával összekeverveMost a saját zsírján, vagy + zsiradékon, fehéredésig pirítjuk:hús kipirítva3. Ha felforrt a víz, 2 teáskanál sót rakunk bele + a fél kg tésztát (én 1/4-be töröm), és nagyjából a zacskón előírt ideig főzzük.Közben kóstolgassuk, harapjuk ketté a tésztát, és ha a közepén már nincs száraz fehér pont - akkor már jó! Öntsük át szűrőtálba. Majd borítsuk edénybe, és locsoljuk meg enyhén olajjal, keverjük át.Tészta a szűrőtálban4. Ha kifehéredett a húsunk, sózzuk, borsozzuk, még 1 percet pirítsuk, utána engedjük fel vízzel, hogy épphogy ellepje. Adjuk hozzá az ízlés szerinti paradicsompürét, 1 evőkanál cukrot, 2 teáskanál fűszerkeveréket, 2-3 kinyomott fokhagymagerezdet, és jól forraljuk össze. Kedvenc ketchuppal még ízesíthetjük (én szoktam!)ez a szószunkHa kell, még sózzuk, borsozzuk, ÉS KÉSZ!Tálalás:Tányérra tésztát halmozunk, rá a húst, és reszelt sajttal megszórjukIsteni, friss, igazi ízek!FONTOS:A paradicsomos ételekhez MINDIG KELL adni cukrot:
- kihozza a paradicsom ízét, színét, mérsékli a savasságát!A hagymás húshoz adhatsz kockára vágott szalonnát/virslit/gombát, úgy is nagyon finom.Ugye milyen egyszerű - próbáld ki milyen finom!