Mondhatnám, hogy indiai, fűszeres spenót

  • 2017.12.19.
  • 8

Régi mániám, hogy a karácsonyi sürgés-forgásban nagy szükség van egyszerű, melengető ételekre. Amolyan bejglisütés és mézeskalács díszítés közé beékelhető gyorsételre, ami lenyugtatja a felfokozott kedélyeket és amivel a nagy trakta előtt lelkiismeretfurdalás nélkül is jóllakhatunk.
Ez pont egy ilyen recept.
Bár ritkán használok fagyasztott alapanyagot, ebben az esetben engedményt tettem a mirelit spenót javára. Rajta kívül pedig már csak néhány fűszerre van szükség és szűk fél óra alatt kész is a szokásos spenótfőzeléktől eltérő, de nagyon finom életmentő ebéd, vagy vacsora.Recept:400 g mirelit spenót1 nagy hagyma4-5 gerezd fokhagyma2 centi friss gyömbér3 evőkanál olaj1 teáskanál egész római kömény1 teáskanál őrölt korianderfél tesákanál barna mustármagfél teáskanál kurkumafél teáskanál cayenne borsnéhány teáskanál natúr krémsajt (Philadelphia) a tálaláshoz (vagy joghurt)2 marék sózatlan földimogyoróA spenótot felmelegítjük, kiolvasztjuk.Az olajon aranybarnára puhára dinszteljük a felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a római kömény és a barna mustármagot, egy-két percig pirítjuk. Rátesszük a többi fűszert, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Sózzuk, egy-másfél deci vízzel higítjuk, jól átforgatjuk, 5 percig főzzük.Tálaláskor nagyvonalúan elkeverjük benne a krémsajtot, megszórjuk vágott mogyoróval.
Főtt basmati rizzsel, vagy lepénykenyérrel fogyasztjuk.

Címkék

Zöldség Spenót