Színes, édesköményes coleslaw

  • 2017.02.21.
  • 6

Bár a coleslaw szigorúan véve nyers káposztasaláta, de mi nem vagyunk szigorúak, ezért a kétféle káposzta mellett egyéb nyers zöldségekkel dúsítottuk és egyben színesítettük. Az egyéb most a gyönyörű színes répákat jelenti, amiket már szeletelni is élvezet és egy fél édesköményt, ami pedig üdítő és illatos kiegészítője a salátának. A másik felét levesekbe (pl. minsetronéba), ragukba használhatjuk.Nem baj, ha nem fogy el egy ülésre, másnap is szuper uzsonna-, vagy ebéd-kiegészítő.Recept:1-1 sárga, narancssárga és lila répanegyed fej lilakáposztanegyed fej fehér káposztafél édeskömény1 csokor snidling1,5 teáskaál citromlé1 teáskanál fehérborecet1,5 dl olívaolaj3/4 teáskanál só2,5 dl natúr, zsíros joghurtdukkah fűszerkeverék, vagy pirított napraforgóA répákat gyufaszálra gyaluljuk, vagy éles késsel hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Az édeskömény torzsáját kivágjuk, vékonyra szeleteljük. A káposztákat is vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk. Az így előkészített zöldségeket tálba tesszük.A citromlevet és az ecetet elkeverjük a sóval, majd besűrítjük az olívaolajjal. Hozzáadjuk a joghurtot, majd az egészet a salátára öntjük és jól átforgatjuk.Tetejét megszórjuk a dukkah keverékkel, vagy a pirított napraforgóval.