2013.08.11.

  • 2013.08.11.
  • 4

A zöldborsót egyszerűen imádom. Minden formában, télen, nyáron, így egyértelmű volt, hogy a zsenge, kibontogatós változatát ki kell próbálnom fagyiként is. A kókusztej kitűnő a tojásmentes fagyikhoz, mert a sűrű állaga sokkal selymesebb végeredményt kölcsönöz, mint a hagyományos tehenes, vagy bármilyen növényi változat. És hogy miért tömtem tele mentával? Tavasszal hirtelen felindulásból vásároltam több különböző ízű mentát is, majd mikor rohamos
növekedésnek indultak, rájöttem, hogy tulajdonképpen annyira nem is jön be az evés közbeni fogmosásélmény. Sebaj, fagyasztva annyira nem érezni.Az pedig külön örömmel töltött el, hogy a keresőbe beírva, semmilyen más találatot nem adott ki. Nem nagyon akartam elhinni, hogy létezik még olyan, ami másnak nem jutott eszébe... Szezonban kötelező!Vegán mentás kókuszos zöldborsófagyi



(a receptért kattints a további bejegyzésekre)25 dkg zsenge zöldborsó (héj nélkül)1 c kókusztej1/2 c aranybarnára pirított kókuszreszelék1 fagyasztott banánnagy maréknyi mentalevél2 ek mézcsipetnyi sócsipetnyi fahéj 2 tk vaníliaporA borsót mossuk meg alaposan, majd párolóbetétben pároljuk puhára (de nem szétesősre!). Ha elkészült, azonnal tegyük jeges vízbe, hogy a gyönyörű színét megőrizze.Vegyünk elő egy turmixgépet. A borsót, banánt és mentát dolgozzuk homogénre. Adjuk hozzá a a kókuszreszeléket, majd apránként higítsuk a kókusztejjel. Ízesítsük, majd öntsük át a fagyigépbe, és hagyjuk, hogy kifagyassza.