Reggeli kényeztetés: Bircher müzli

  • 2013.01.28.
  • 2

Tanulom az életet.Hogy hogyan kell élni, hogyan kell boldognak lenni.Hogy ugyan vannak általános érvényű "szabályok", de az emberek ezektől sokszor teljesen eltérőek. És ez nem rossz, vagy jó. Ez egy tény. Amit el kell tudni fogadni. Illetve legelőször is felismerni. Talán ez a legnehezebb. Aztán ha ez megtörtént, akkor jön a megértős rész. Megérteni, hogy nem vagyunk egyformák, és ami a másiknak jó, az közel sem bizos, hogy nekem is. És ezt megtanulni elfogadni.Mert csak így lehetünk boldogok. Vagy minimum kiegyensúlyozottak. Ha olyasmit kell csinálnom, amihez semmi kedvem/utálom, borzasztóan tudok viselkedni. Teljesen megölöm magam körül a hangulatot, amivel magamra haragítom az embereket, a folyamatos őrlődéssel pedig felemésztem magam. Do what you love and love what you do.Így szeretnék élni.Most tanulom hogyan kell.A Nők Lapja Café indított egy versenyt, ahol az ország legjobb női bloggerét keresik.Neveztem.Nem a nyerésért, neem, irreális célokat nem tűzök ki, iszonyú sok népszerű és jó blogger van.Neveztem, mert ez a blog az életem. Sajnos vagy nem sajnos, de így van. Vagyok annyira őszinte, hogy kimondjam: szánalmas, de ezen a felületen kívül kevés más dolog van az életemben, ami fontos. Amit szeretek.És ez rossz. Nagyon rossz. Ezt is most tanulom.De a lényegen nem változtat. Ami itt látható, az mind én vagyok.Feketén, fehéren.Az összes gondolatom, örömöm, bánatom.Az életem.Számomra a blog egyfajta kommunikációs csatorna. Hogy megmutassam
a világnak kis is vagyok, illetve ő is megmutassa nekem, hogyan is működik.Szeretem csinálni.És nagyon örülnék, ha ezt a zsűri is láthatná.Ehhez viszont be kell kerülni az első ötvenbe.Ha szeretitek amit csinálok, örülnék ha szavaznátok. Itt tudtok.Persze akkor sem történik semmi, ha nem sikerül.Én továbbra is itt leszek, és írok.Azt, ami a szívemből jön.Bircher müzli diós banánkrémmel



recept a Veggie num num-ról- Az utóbbi időben ez lett az egyik kedvenc reggelim. Amolyan szerelem első látásra kóstolásra. Rendkívül egyszerű, szinte minden mozzanata előre elkészíthető (én a diókrémből egyszerre 4 adagnyit szoktam legyártani, majd pici, műanyag dobozban a hűtőben tárolom),és végeredményként olyan kis pikpakk reggelit kapunk, mintha egy jobb szállodában lennénk. Egy ilyen kezdést pedig csakis egy nagyszerű nap követhet. :) -3 dkg zabpehely 1 evőkanál napraforgómag1 evőkanál kókusz1 evőkanál aszalt vörösáfonya 1 dl víz1 dl rizstej1 maréknyi dió (beáztatva egy éjszakára)1 aszalt füge (szintén beáztatva)fél nagyon érett banánEste a zabpelyhet, kókuszt, szotyit és áfonyát összekeverjük, leforrázzuk a víz-tej keverékkel, lefedjük és állni hagyjuk reggelig. (Én ezt mindig egy kisebb befőttesüvegben csinálom, mert így a legegyszerűbb.)A diókrémhez turmixoljuk teljesen simára a dió-banán-füge kombót. Ez 2 adagnyi mennyiség.Reggel készítsünk egy gyümölcssalátát, kanalazzuk mellé a zabpelyhet, és a diókrém felét.Bircher musli with walnut-banana cream3 dkg oatmeal1 tbsp sunseed
1 tbsp dried coconut1 tbsp dried cranberries1 dl water1 dl ricemilk1 handful of walnut (watered for a night)1 dried fig (watered for a night)1/2 very ripe bananaStir the oatmeal, coconut, sunseed and cranberries then pour with the hot water-milk mixture. Let stand for a night.For the walnut-cream put the walnut-fig and banana into a blender and work until smooth.In the morning, make a fruit salad, put next to the oatmeal the half of the walnut cream and enjoy!