PISKÓTATEKERCSES SZELET

  • 2017.11.01.
  • 0

Tegnap estére elkészült a legújabb sütemény!Mindig találok olyat amit még nem sütöttem meg. Krisztina olyan szép képeket fotózott a sajátjáról, hogy kedvet kaptam hozzá!Sütöttem hozzá egy 6 tojásos kakaós piskótát és egy 3 tojásos sima piskótát.A kakaósat ketté vágtam, a simából piskótatekercs készült baracklekvárral.6 db tojás6 ek kristálycukor5 ek liszt1 púpozott ek kakaópor1/2 csomag sütőpor3 db tojás3 ek kristálycukor3 ek liszt1/4 csomag sütőporA piskóta lapokat a töltés előtti napon megsütöttem.A tojásokat a cukorral habosra kevertem.A lisztet átszitáltam a sütőporral és kisebb adagokban óvatosan hozzákevertem a masszához.A gázsütőm 4-es fokozatán megsütöttem.A pudingos vajas krémhez a vajat az átszitált porcukorral simára kevertem.A vanília pudingport tejjel sűrűre főztem, ebbe nem kell cukor.A pudingot folpackkal befedtem, hogy ne bőrösödjön be a teteje és hideg vízfürdőbe raktam.Ha teljesen kihűlt akkor a pudingot és a vajas krémet géppel összekevertem.2 csomag pudingpor, most spáros6 dl tej1 ek vanília aroma20 dkg vaj25 dkg porcukor1 tábla Tibi étcsoki3 dkg vajÖsszeraktam a süteményt.A kettévágott kakaós piskótára rákenem a krém felét.A piskótatekercset felszeletelem és lapjával a krémre raktam.A maradék krémet erre rákentem, a másik kakaós piskótával befedtem.Az étcsokit vízgőz felett megolvasztottam a vajjal és a sütemény tetejére kentem.Hűtőbe tettem és másnap szeleteltem fel.Nagyon finom lett ez a sütemény!!Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!Jó sütést!!